Recipe in Hebrew:
מצרכים:
1 קילו קמח לבן
3כ פות שמרים שטוחות
3 כפות מייפל איכותי(אם אין אז דבש )
2 כפיות סוכר
1 כף מלח
חצי עד שלוש רבעי כוס שמן
4-3 כוסות מים פושרים
המון אהבה
אופן ההכנה:
להכניס לקערה גדולה את השמרים המייפל והסוכר ולשפוך מעליהם
שליש מכמות המיים )חשוב שהמים יהיו פושרים חמימים(.לערבב טוב
ולהשאיר לנוח שתי דקות. כעת להוסיף את הקמח בדרך של ניפוי דרך
מסננת על מנת להכניס אוויר. להוסיף את המלח, השמן )תשתמשו
עכשיו במחצית ותשאירו את המחצית השנייה לזמן הלישה( ושארית
המים ולהתחיל ללוש . לאחר אפיות רבות גיליתי שבצק טוב תלוי מאוד
גם באופן הלישה . כאן אספר לכם על אופן לישה חדש שיעשה לנו
בצק אוורירי ולא דחוס.כאשר כל החומרים התמזגו יחדיו תתחילו להרים
את הבדק ולהוריד להרים ולהוריד......כך תמשיכו כ 5- עד 01 דקות
בצורה זו תכניסו לבצק הרבה מאוד אוויר. בזמן זה תוסיפו בהדרגה את
מחצית השמן שנותר )על מנת שיהיה קל יותר ללוש( ותמשיכו ללוש.
בסוף הלישה צריך להתקבל בצק רטוב אך יציב,כלומר לא דביק ונוזלי
מדי )בצק רטוב נותן לנו לחמניות רכות וחלומיות(. סיימתם...? כעת
תתנו לבצק למלא את תפקידו בתהליך תכסו אותו ותנו לו לנוח כשעה
על משטח מעץ.
כעת לאחר שעה תקבלו בצק ששילש את נפחו תלושו אותו שוב כדקה
באותה דרך תשמנו תבנית במרגרינה ותכינו את הלחמניות תזכרו
שהלחמניות תופחות לכן תשאירו רווח של כ 2 סנטימטר בין לחמנייה
ללחמנייה. תצפו אותם בחלמון ביצה )לחלמון תכניסו כף מים על מנת
לדלל אותו ועל מנת שיהיה יותר קל למרוח על הלחמנייות( ומעל תפזרו
שומשום וקצח לפי הטעם.
3כ פות שמרים שטוחות
3 כפות מייפל איכותי(אם אין אז דבש )
2 כפיות סוכר
1 כף מלח
חצי עד שלוש רבעי כוס שמן
4-3 כוסות מים פושרים
המון אהבה
אופן ההכנה:
להכניס לקערה גדולה את השמרים המייפל והסוכר ולשפוך מעליהם
שליש מכמות המיים )חשוב שהמים יהיו פושרים חמימים(.לערבב טוב
ולהשאיר לנוח שתי דקות. כעת להוסיף את הקמח בדרך של ניפוי דרך
מסננת על מנת להכניס אוויר. להוסיף את המלח, השמן )תשתמשו
עכשיו במחצית ותשאירו את המחצית השנייה לזמן הלישה( ושארית
המים ולהתחיל ללוש . לאחר אפיות רבות גיליתי שבצק טוב תלוי מאוד
גם באופן הלישה . כאן אספר לכם על אופן לישה חדש שיעשה לנו
בצק אוורירי ולא דחוס.כאשר כל החומרים התמזגו יחדיו תתחילו להרים
את הבדק ולהוריד להרים ולהוריד......כך תמשיכו כ 5- עד 01 דקות
בצורה זו תכניסו לבצק הרבה מאוד אוויר. בזמן זה תוסיפו בהדרגה את
מחצית השמן שנותר )על מנת שיהיה קל יותר ללוש( ותמשיכו ללוש.
בסוף הלישה צריך להתקבל בצק רטוב אך יציב,כלומר לא דביק ונוזלי
מדי )בצק רטוב נותן לנו לחמניות רכות וחלומיות(. סיימתם...? כעת
תתנו לבצק למלא את תפקידו בתהליך תכסו אותו ותנו לו לנוח כשעה
על משטח מעץ.
כעת לאחר שעה תקבלו בצק ששילש את נפחו תלושו אותו שוב כדקה
באותה דרך תשמנו תבנית במרגרינה ותכינו את הלחמניות תזכרו
שהלחמניות תופחות לכן תשאירו רווח של כ 2 סנטימטר בין לחמנייה
ללחמנייה. תצפו אותם בחלמון ביצה )לחלמון תכניסו כף מים על מנת
לדלל אותו ועל מנת שיהיה יותר קל למרוח על הלחמנייות( ומעל תפזרו
שומשום וקצח לפי הטעם.
0 comments